Cuma, Ağustos 20

hikaye-le-me

siz sürekli plan yapıyorsunuz, dedi. ve işler istediğiniz gibi gitmediğinde başa çıkamıyorsunuz hayal kırıklığınızla. kulluk diyordunuz, diye devam etti, bilmiyorum emin değilim yaşamadım çünkü beceremiyorum yaşamayı, ama mucizeye yorduğunuz olaylara daha çok mütevekkil insanlar şahit oluyor gibi geliyor. evet evet farkındayım bunun sizin elinizde olmadığının, çünkü zaman ve mekandan ibaret sandığınız o engelden daha büyüğü var demişlerdi bana da, insanın kendisidir bu engel, biliyorum elinizde olmadığının ama susturamıyorum içimdeki sesi, suçlu aramak değil bu , bizzat tamamlanmak üzere gönderilmenin hikayesi, ve bizzat beceremiyorum yaşamayı dediğim şey belki de.

3 yorum:

hjhlp dedi ki...

yoğun duygusallıktan değil de, Allah Rızası için söylenmiş bir söz olabilir. Hem Allah rızası içinse, Allah'tan daha merhametli olunamayacağı hem de insan sevgisinin Allah sevgisinin önüne geçmeyeceği de anlaşılabilir... Kimbilir Allah rızası belki de bu tür sözlerdedir. Tabii ben böyle sözler söyleyemem :)

diye cevap yazdım. geç oldu özür dilerim.

artı burayı açmışken yorumda yazayım diye bir kez daha okudum bu yazıyı, ama anlamadım :( keşke yazılarınızı biraz, biz avam için açsanız...

hüseyin dedi ki...

hayırlı ramazanlar efendim... ruzigar burda artık :)

elif dedi ki...

hmm öyle diyelim o zaman :)

hocam siz neye yorarsanız o doğru olsun bence. büyük laflar ediyor gibi gözükmekten imtina ederim çünkü. ama mesela tamamlanmak = kemalat bu yazıda.

ruzigar, anlamıştım ben zaten :)