Salı, Mayıs 18

Dünyaya Bırakılan Notlar -III-

-I-

Hatırla diye bir yağmur yağar belki gökten. Oysa unutmak diye birşey yoktur yerde. Yani vardır ama gözlerini kapattığında unutabilenler için. Gözlerini.. Kalbinin gözlerini. Gözleri açıksa şayet kalbin, sadece kriz anında sıkışmaz.Yıllar dediğinizde, öyle bir kelimeyi hiç duymamıştım der. Oysa ihtiyaçtır. Kalbin zamana ihtiyacı vardır. Kalp, zamanın dostluğunda dingin kalır. Ve kalbi en fazla ne sıkıştırır biliyor musunuz? Zaman... Onun hep yerinde sayıyor gözükmesi.

-II-

Dünya karmaşıklaştı. Belki her devirde bir karmaşıklığı vardı. Her yaşımı bir devir saysam bile, hiç bu kadar bahanelerin bol olduğunu bilmiyorum. Her geçen yıl yaşım değil karmaşıklığıma bahanelerim artıyor sadece.

-III-

Boğulmuyorum diye bir yağmur yağar belki gökten. Eğer hayalse herşey, yüzme bilmesen bile denizin en derin yerinde boğulamazsın, boğulmazsın. Eğer hayalse herşey, birileri her nefes alıp verişinde yaşadığı şeyi, her soluduğunda geçen an'ı efsaneleştirebilir, ama sen yaşayan değil seyreden olmaya mahkum olursun. Çünkü sen onulmaz bir hayalcisin. Olur da seninki dahil bütün efsaneler bir kitaba yazıldığında, yıllar yıllar sonra, evet duymuştum başka kitaplarda da yazıyordu bu, hatta çok defa anlatıldı katıldığım yerlerde, derler, sıra seninkine gelince, "gerçek mi bu?" diye sorar yanındakine okuyucu, o da, hayır sanmam diye cevap verir.

-IV-

Herkes kendi kalbini geniş sanır. Çünkü gördüğü herşeyi ona sığdırmıştır ve kalbi hepsini taşırmadan almıştır. Gerçekten kalbi geniş olanların kalbinde görmediği şeyler de vardır.

-V-

Rüyamdaydın diye bir yağmur yağar belki gökten. Yüzüm duvara dönük, ıslak bir yastığın üstündeyken kafam, bir melek dürtmesiyle uyandırılırım belki. Olmaz demeyin çünkü anlayın artık ben onulmaz bir hayalciyim. Sonra başka meleklerin getirdiği rızkımı almak için pencereyi açarım. Gözlerim kapalı önce derin bir nefesle önce ciğerlerim dolar rızkla. Sonra gözümü açtığımda gördüğüm şeyin heyecanıyla kendimi dışarı atarım : Yağmur.. Islanırım.

-VI-

Sen onulmaz bir hayalcisin diye yağmur yağar gökten.

http://www.cemaat.com/dunyaya-birakilan-notlar-iii

0 yorum: