Cumartesi, Şubat 28

insan

insanları anlamak o kadar zor ki bazen. aslında anlayamamamızın tek nedeni, söyledikleri ile yaptıklarının farklı olması veya bir şey yaparken bizim aklımıza gelen ilk niyetten daha farklı bir niyetle yapıyor olmaları.

biri bir şey yapıyor. kendimce niyetini tahmin ediyorum ve bu bana hayata dair kocaman umutlar veriyor, sonra anlıyorum ki aslında o başka şey yapmış. ve hayal kırıklığı..yine..

yüreğim...bazen bana yol göstermeyi bırakmanı istiyorum..

9 yorum:

Adsız dedi ki...

bu duyguyu tanıyorum galiba biryerden...

:)

neazadem dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
neazadem dedi ki...

İnsanları anla(ya)mamamızın sebebi belki kendimizi anlayamayışımızdandır. Akidemiz kendini anlayanın (tanıyanın) Rabb'ini de anlayacağını söyler bize. E bu zincirlemeye ister tersinden (Rabb'den insana), ister doğrusundan (insandan Rabb'e) riayet edersek daha az yanılırız galiba!

Adsız dedi ki...

yinede en güzeli yüreğin gösterdiği yoldur. aklen bakınca, belki en iyi ve en doğrusu olmayabilir, ama en güzeli...

Adsız dedi ki...

yolun güzel olması mı önemli yoksa doğru mu???

Adsız dedi ki...

http://i533.photobucket.com/albums/ee332/kelebek_z/NerdeKaldnEyResul.jpg

Hayırlı kandiller...
dua dua ve yine dua ile... (:

Adsız dedi ki...

doğru daha çok akılla alakalı, güzel başka bir şey, aklıda kapsar, ama gönlüde. yol, sonunda ne olduğu önemli olandır. güzel olana varmak ise, o güzelliğin izleri illaki yolda da vardır. hatalar yapılabilir, affedicidir, eğer takılıp kalınmıyorsa, ondan vaz geçilmiyorsa...

Adsız dedi ki...

:(kendi doğrularımız gerçekten doğru mudur? yüreğin gösterdiği yoldan gidebilen kaç kişi var?

Adsız dedi ki...

insan genelde bilgiyi kıyas yoluyla alır.kendi doğrumuzun doğru olup olmadıgını kıyaslayacak bir merci olması lazım ki,inananlar için kitap ve sünnettir bu.kıyas mercimiz doğruysa doğrudur inşallah ama yüreğinin dediği yoldan gitmeye kalktıgında çok ciddi engeller çıkıyor.çok az kişi mi var yoksa zaten istenen o yolda yürünmesinden ziyade o savaşı yaşaması mı insanın çözemedim..