Perşembe, Eylül 22

dua

allah'ım
bir olmak güzel
ama tek değilsen
nasıl kaçılır bilmiyorum
sen anlıyorsun
ben anlatamıyorum

allah'ım
keşke bir umman artık
nasip başka bir umman
ağlasam
keşke, nasipte boğulur mu
bilmiyorum

allah'ım ağlasam
olur mu?

8 yorum:

Enes Yalçın dedi ki...

Amin..

elif dedi ki...

Allah razı olsun..amin..

Enes Yalçın dedi ki...

N'olacak bu biz Litavanya'lıların hali?

elif dedi ki...

valla bir toprak parçası alıp kendimize ayrı bir devlet kurmadıkça işimiz zor hem de çok..

Enes Yalçın dedi ki...

Devletsiz çözüm yok mu yav.. kaç kişiyiz zaten.. bi ada alsak, ne bileyim bi çiftlik alsak büyükbaş hayvan beslesek, bir sahil kasabasında udak bir balıkçı barakası yaptırsak, balık beslesek, sonra balıkları kafeslerinden salıp özgürlüklerine bıraksak, onlar da bize özgürlüğün bedeli olarak hafızalarından yararlanma hakkı verseler, biz de ineklerin etlerinden sütlerinden filan yararlanma hakkımızı bırakıp bu balık hafızası yararlanma hakkını alsak, unutsak, unutsak, düz bir deniz gibi kıpırtısız bir zihinle, mutlu, sakin, sükuneti rüzgar gibi saçlarımızda hissederek.. ölsek.

elif dedi ki...

bizi rahat bırakırlarsa o da olur ama annen bi yandan der kızım evladım adada napcan insan içine çık üzülüyom ben diye.. başkasını üzmeyi kaldıracak yüreğimiz var mı ki, ancak kendimize katlanıyoruz, ha hhiç olmuyor değil ama...bilmiyorum tek bildiğim keşke allah hakkımızdaki planını biraz değiştirse demek..o da yanlış belki..ama bilmiyorum diyorun sonuçta..

Enes Yalçın dedi ki...

Başkasını üzmeyi ancak en az onun kadar üzülmek şartıyla kaldıracxak yürekler sahibi olabilir kavmimiz. Fena. O'nun planını değiştirmesi değil de bizim o plana mutlak teslimiyeti başarmamız daha makul bir istek galiba. Ne bileyim her halükarda insanla muhatap olacak olduktan sonra, sorun planda değil gibime geliyor. Teslimiyeti, insana rağmen, belki insanı görmezden gelmeyi başararak, onların içinde ama yine de kendimiz olarak kalarak, böyle bize özgü bir "halvet der encümen"i gerçekleştirerek varacağımız yer, ferah, çok ferah olabilir belki..

elif dedi ki...

"bir olmak güzel
ama tek değilsen
nasıl kaçılır bilmiyorum"

burasının geniş açıklamalı meali gibi yazmışsın:p bir olmak güzel de tek olmadığımız için, yani senin demenle her halükarda insanla muhatap olacak olduktan sonra,biraz o kısmı da kolaylaştırmak için plan değişikliği istiyor gönül..yoksa tek olsak her plan bize uyar. imtihanımız bu zaten hala ve belki de hiçbir zaman ayrı bir devletimiz veya çiftliğimiz olabilmeyecek..yine de allah büyük..