Pazartesi, Eylül 12

amaaan boşver

- vakti düşünmeden geçirmek kendini oyalama biçimidir insanın. kalabalığa yönelmek de öyle. kalabalıkta kendini yalnız hissetmek, herkesin kendini oyalama seçimlerini görmenle, senin vaktin ve kendinin farkına varmanla kesişebilir. ama sadece bundan dolayı değildir.

- her yerde hemen hemen her şeyin bilgisi varken, senin hangilerini öğrenmek istediğin, kişiliğine dair ipuçları verir. birinin en fazla neyi bildiğini öğrenmeniz onu tanımanız için yeterli olabilir.

- binbir türlü sorun çözümü kapılarından biri de "amaaan boşver" kapısıdır. bazen o kapıdan geçmeniz de iyi bir seçimdir. çünkü bazı zamanlar sadece o kapının ötesinde temiz havayı derin derin soluyabilirsiniz.

3 yorum:

Enes Yalçın dedi ki...

çok etkilendim bu metinden. tesbitler buz gibi doğru, üslub geceyi boyarken siyah boyamak kadar insıyaki... harikulade..

"birinin en fazla neyi bildiğini öğrenmeniz onu tanımanız için yeterli olabilir." Bu noktada benim gibi hiç birşeyi doğru düzgün bilmeyenler n'oluyor? :)

amaan boşver kapısından çıkılan bahçe de hasbinallahu ve ni'mel vekil bahçesidir zannımca.

elif dedi ki...

ikinci paragrafına katılmıyorum, doğru düzgün bildiğin bir sürü şey olduguna inanıyorum enes..

şahsen o kapıdn girince bir bahçe görünecek diye yazıcaktım ama bahçenin ne oldugunu akledemeyip temiz hava demiştim, akıl akıldan üstünmüş :)) evet o bahçe olsa gerek.

Enes Yalçın dedi ki...

Estağfirullah diyorum ilk paragrafına, ama öylesine değil hakiki estağfirullah.

İkinci dediğine de eyvallah.