Pazar, Ağustos 30

huzurun bir tarifi de ramazan

bir şey arayıp, aradığın şeyin nerede olduğunu bilip, kapısı ve penceresi olmayan dört duvar bir tavanın ortasında oturduğunda tek yapabildiğin duadır. bazen öyle hissedersin, bazen de gerçekten öyledir, ama madem dört duvar bir tavan ve bir ruh var , hissin gerçekliğini bulabilmek zor olmasa gerek.
dört duvar bir tavanın ortasına seni koyan, aradığın şeye seni ulaştırmayacağım demek istiyor değildir, eğil -eğil de bir bak kendine, duvarları ayna yap, hatta belki kapı olur pencere olur,ben yanından gitmedim, gitmeyeceğim, diyordur. insanın aradığı şey her zaman yanındadır biraz...

Salı, Ağustos 18

feda,vefa

insanlar birbirinden neden birşeyler ister? düşünüyorum, aslında birilerinden birşeyler beklemeden çok kolay yaşanabilir. ama bu sefer de bu kısma odaklanıldığı için kişilerin sizden istekleri, beklentileri gözünüzde büyümeye başlıyor. bence insan kendine bir yer belirlemeli, daha çok verenlerin tarafı mı, alanların tarafı mı?

gözümün önünde gereksiz bir sürü ayrıntı dolanıyor. önemliler sıralamasını doğru yapabildiğimizde herşey basit ve kolay hale gelebilir.

kişinin her duyduğunu söylemesi onu yalancı yapabiliyor ya, kişinin her duyduğuna inanması da onu cahil yapıyor sanki...

Perşembe, Ağustos 6

olmakçokzor

insan kolaya meyilli. veya bazen beklemenin zoru kolaylaştıracağını sanıyor. ben hep bu zamanda düğümleniyorum.
...
ütopik...bu ara bu lafı çok duyuyorum. bir şeyler söylüyorum, söylediğimin kesin bir ucu ideal ama hayal(ütopik) olana değiyor.
...
engelleri durarak aşmaya çalışıyorum. ilginç. insan önündeki engeli, dibinde durup saatlerce "sen orda olmamalıydın" diye düşünerek aşabilir mi?

Salı, Ağustos 4

mekan

1- hayal alemi
2- masal dünyası
3- kitapların içi
4- ama kesinlikle su, hava, toprak, ateş değil
5- var değil ama yoka çok var
6- istenilen aslında belki ama sindirilemeyen
7- anlamadınız biliyorum ama
8- öyle işte...

Cumartesi, Ağustos 1

hayat

sabır ile hamd etmektir. ki kaçmaya çalıştığın hep mutsuzluk, yakalamaya çalıştığın da hep mutluluktur (güya). sanrıdan ötesi değildir perde dahilinde gördüğü insanın. hayatı en iyi sonu anlatır belki de. onun da en güzel tanımlarından birini mevlana yapmıştır : şeb-i arus .
sonu vuslata çıkan bilinmez bir yoldur, hayat.

eksik

...son zamanlarda neyi söylemek istesem, bütün cümlelerin eksik olduğunu fark ediyorum. konuşmak yerine susmayı tercih edişimin nedeni bu mu acaba?

...bütün cümleler eksik çünkü her durum için geçerli değilse de, belki de söylemek istediklerim de eksik. her durum için geçerli değil ama, evet.