Pazar, Ekim 31

gelin ağlayalım gülmez bahtımıza

sözlerini bilmiyorum ama ağlayabiliriz sanırım. a lavandeira da noite.

Cumartesi, Ekim 30

çırpınmak

her insanın illa her zaman bir sıkıntısı oluyor
bazen hafif bazen ağır ama
sıkıntı hep var oluyor,
sürekli bir bataklıkta çırpınmaktır, yaşamak.

Perşembe, Ekim 28

hayal "."

- rüyamda ruhun kanatlanıyor dediler, uyandım, rüyam kanatlarımı kırmıştı, artık uçamıycam, yer yok, gök hiç olmamış, dedim.
- artık ben de yokum, dedi, artık umut yok, artık gelecek yok, huzur yok, mutluluk yok, baht yok, hep biraz daha dip, hep biraz daha dip, dedi ve benim bir daha onu hiçbir zaman bulamayacağım bir yere g-i-t-t-i.

Pazartesi, Ekim 25

alıntılar-4-

Hayatta hiçbir zaman kafamızdaki kadar harikulade şeyler olmayacağını henüz idrak etmemiştim.
kürk mantolu madonna, Sabahattin Ali

Çarşamba, Ekim 20

mekan ve zaman

mekan ve zaman, bir duvar, bir sınır gibi dururken önümüzde ve canımızı sıkarken, kabul etmeliyiz aslında biz düşüncelerimizde hiçbir zaman olduğumuz yerde ve zamanda değildik.

Cuma, Ekim 15

hikaye-le-me 3

kötülük sanıldığı kadar uzak değildir, ve sen kaçamazsın ondan, kendinden kaçmakla sonuçlanır bu, çözüm onunla yüzyüze gelip onun çirkinliğini görmekte, ve evet bahane boldur, çünkü kokuşmuş ortam dediğin soluduğun hava olmuş, ciğerlerini kirletmeden yaşamanın sırrını arıyorsun ama, dedi, kötülükten kaçılmaz artık bunu anla, o her yerde bulur seni, sen ancak onun katılığını kendi kalbinin fırınında eritebilirsen, her nereye yürürsen yürü ciğerine temiz hava alırsın.

şahdamarı

allah'ım evren benim yakınımdayken
ben ona uzak kalabiliyorum
insan denmediği noktada hatta zamanda
bir tabut uzağına kaçabilir en fazla
şahdamarının, biliyorum

Pazartesi, Ekim 11

basamaklar

dünya basamaklardan oluşuyor. aşağısı ve yukarısının ucu görünmüyor. biz, her birimiz hep ortalarda bir yerlerdeyiz ve her birimiz için daha aşağısı ve daha yukarısı hep var, aşağıyı seyretmek daha makbul biliniyor. bazen doğruyu seyretmek için yukarıya bakar da bakarız ama görmek istediğimiz yoktur aslında orada, çünkü her zaman esas görmek istenilen yani doğru, basamaklardan ayrıdır, basamakta olan biziz. ve uç ise yoktur, uç yoktur...

hız

öğretilenle öğrenilen arasında tekamül hız farkı var.

Perşembe, Ekim 7

hayal 12

- işaretlere inanmak hayatın plastik topu yapar mı bizi? ya da anlam dediğimiz şey niye kocaman bir soru işareti? bu boşluk neden hep büyüyüp duruyor?, dedim.
- şimdi cevabın zamanı değil, dedi.

Cumartesi, Ekim 2

ağırlaşırken

denebilir ki olmak için kısa, ölmek için çok uzundur ömür.